Vier roadtrips voor fashionista's

Deel dit artikel

Rondtoeren en veel zien van de omgeving, maar ook de leukste boetiekjes bezoeken. Sunny Cars somt de leukste roadtrips op, inclusief fijne stops om te shoppen. Van flaneren in Italië tot shoppen in New York. Je Selectair reisagent adviseert je graag bij de perfecte keuze van de hotels per roadtrip. 
 

Rondje New York 

Er is natuurlijk meer dan genoeg te zien en te doen in NYC. Ontelbare adresjes met de leukste boetiekjes, de heerlijke restaurantjes en genoeg toeristische attracties. Op slechts een viertal uur rijden ligt Washington DC, een fascinerende stad waar je heel wat musea gratis kan bezoeken. Hoe leuk is het om deze twee steden te combineren? Voor wie zoveel mogelijk wil zien, is vliegen op New York en terug via Washington een goede optie. In dit geval huur je een auto met een one way. Ideaal om beide steden te ontdekken.  

Ontdek de mooiste plekjes van Ibiza

Wil je genieten van al het moois dat Ibiza te bieden heeft, dan kun je niet zonder huurauto. Wat dacht je ervan om met je wapperende haren in een stoere cabrio te zitten? Klinkt heerlijk, toch! Op Ibiza kun je heel gemakkelijk een roadtrip maken. Een paar grote hoofdwegen brengen je van oost naar west en van noord naar zuid en vanaf daar is er meestal maar één weg die naar je prachtige eindbestemming leidt. Aanrader is om met je auto naar het hooggelegen gedeelte van de stad te rijden waar de burcht ligt. Geniet van het uitzicht over de baai en wandel via de oude straatjes naar beneden naar de oude stad. In de kleine straatjes rondom de oude stad kun je shoppen, op een terrasje zitten of tapas eten.

De charmante Provence en de chique Côte d'Azur

Begin je roadtrip in Nice, deze stad heeft zoveel te bieden. Historische veelzijdigheid, strand, shoppen en nog veel meer. Na Parijs is het de stad met de meeste musea, waaronder dit van Matisse. Nog een tip: Verken Le Vieux Nice, de oude stad met leuke marktjes op Le Cours Saleya en het levendige plein Place Rossetti. Rijd daarna langs de Côte d’Azur, door de Provence, met prachtige landschappen en een stukje over de Mimosaroute. Ook een aanrader: Grasse, het walhalla van de parfumindustrie.
 

Flaneren in Italië en de mooiste straatjes bezoeken

Een roadtrip door de Italiaanse provincie Savona is zeker de moeite waard. Huur een auto in Alassio, maar vertrek niet voor je deze levendige badplaats hebt bezocht. Hier vind je heel wat leuke win-nkels, restaurants en een prachtig strand. Op een uurtje rijden ligt Albenga, een goed bewaard Romeins dorp. Je kunt er de kathedraal, de markt en de Pontelungo brug uit de 12e eeuw bewonderen. Rijd daarna verder naar de charmante badplaats Finale Ligure. Vlak achter Finale Ligure ligt Noli. Een klein dorpje met mooie straatjes om doorheen te slenteren, leuke boetieks en een gezellig pleintje bij de kerk.
 

De slimme keuze voor autohuur

Bij Sunny Cars is all-in autohuur ook echt all-in: de huursom is glashelder want alle benodigde verzekeringen zijn inbegrepen, inclusief dekking van glas-banden-bodem-dakschade, terugbetaling eigen risico en een aanvullende BA-verzekering van € 7,5 miljoen. Je kunt dus met een gerust hart nee zeggen tegen extra verzekeringen die je ter plekke worden aangeboden, alles is al geregeld. Het wegslepen van je auto bij een ongeval, het verliezen van de sleutels of inbraakschade aan het navigatiesysteem: zodra je iets overkomt, neemt Sunny Cars de afhandeling én de betaling van je over. De Nederlandssprekende medewerkers zijn 24/7 telefonisch te bereiken. Een all-inclusive huurauto kun je eenvoudig boeken via je Selectair reisagent.  

Dit is een gastblog geschreven door onze partner in autoverhuur: Sunny Cars, tekst door Leontien Brondijk.