4 redenen om Athene te kiezen als citytrip

4 redenen om Athene te kiezen als citytrip

Deel dit artikel

Athene is de hoofdstad en grootste stad van Griekenland. Maar wist je dat het ook de ideale bestemming is voor een citytrip? Wij zetten de voordelen even op een rijtje.

1. De rijke cultuur
Griekenland wordt niet voor niets de bakermat van de westerse beschaving genoemd. Alles in Athene ademt geschiedenis. Je vindt er indrukwekkende tempels, oude monumenten, prachtige theaters en de oudste rechtbank ter wereld. In Athene vind je op elke hoek van de straat wel een stukje Griekse geschiedenis. Zeker voldoende bezienswaardigheden om te bezoeken, dus.

2. Alles ligt vlak bij elkaar.
Alle historische monumenten liggen op een relatief kleine afstand van elkaar: de Akropolis met het Parthenon, het Nationaal Archeologisch Museum, de gezellige wijken Plaka en Monastiraki, het Parlement en het Syntagma plein, de tempel van de Olympische Zeus. Een groot deel van het historische centrum van de stad is omgezet in een enorm voetgangersgebied, dus je kunt te voet op verkenning gaan. Of neem het openbaar vervoer, dat prima georganiseerd is.

3. Prima combineerbaar met een strandvakantie
Athene is de ideale stedentrip om te combineren met een strandvakantie. De kuststrook van Piraeus naar Sounion wordt ook de Apollokust genoemd.  In dit gedeelte zijn er veel stranden en badplaatsen, zoals Glyfada, Vouliagmeni en Anavysos.  Hier logeert je aan zee en kun je toch van daaruit de stad Athene bezoeken. Wij weten de beste hotels met een perfecte ligging. Vraag ons ernaar!

4. Heerlijk lenteweer
In het voorjaar (april, mei, juni) en het najaar (september, oktober) heb je in Athene aangename temperaturen rond de 20 à 25 graden. In de zomer kunnen deze oplopen tot 30 graden, wat voor sommige mensen iets te warm is. Athene is dus ideaal voor een citytrip in de lente of de nazomer, wanneer het vaak zoeken is naar een bestemming waar de zon schijnt.

Ben je overtuigd van een Atheense citytrip?
Vraag ons dan gerust meer informatie.
We zetten je graag op weg!