BLOG: 8 Onmisbare Tips voor een zonovergoten vakantie op de Maltese eilanden

Deel dit artikel

Wat is je volgende avontuur?

De Maltese eilanden Malta, Gozo & Comino hebben alle ingrediënten voor een verrassende, zonovergoten vakantie in het hart van de Middellandse Zee. Op nog geen drie uurtjes vliegen wachten drie eilanden die er naar vragen om ontdekt te worden. Een mooie mix van cultuur en geschiedenis met voor ieder wat wils. Onze partner Travelworld vertrok alweer op ontdekking en geeft u hun 8 tips die u zeker niet mag missen tijdens uw volgende reis richting de archipel.

Laat Gozo zeker niet links liggen

Malta is het hoofdeiland, maar laat kleine zus Gozo zeker niet links liggen. Het is er rustiger en groener, maar er valt zoveel te beleven. Als voetpassagier raden we aan om de Gozo Fast Ferry te nemen. Deze comfortabele catamaran brengt u vanuit het hart van de Grand Harbour in hoofdstad Valletta naar Gozo. Het is een excursie op zich, want je doorkruist de historische haven en vaart een groot stuk van de Maltese kustlijn af. In amper 45 minuutjes ben je in Gozo en dat voor nog geen 10€ per traject. Ideaal als dagtrip, maar nog leuker is het als je er enkele nachtjes blijft hangen. Zo leer je Gozo pas écht kennen. In een gerestaureerde farmhouse of liever een hip boetiekhotel? Het kan allemaal.

Maltese cultuur

Op ontdekking door de historische Three Cities met een Antwerps sprekend golfkarretje? Het klinkt gekker dan het is, maar het is een echte must als je in Malta bent. Bij de Rolling Geeks maak je kennis met drie stukjes levende geschiedenis. Je vindt de Three Cities aan de overkant van de Grand Harbour en met één van de zelfrijdende elektrische autootjes kan je door de straatjes rollen en op een leuke manier kennis maken met de authentieke Maltese cultuur. Een ideale uitstap voor jong en oud.

Popeye Village

Stoere zeebonken en fiere zeemeerminnen beleven een fantastisch avontuur in Popeye Village. Dit sprookjesachtige dorp diende ooit als decor voor de Popeye-film. Vandaag is het een kleurrijk pretpark voor groot en klein. Je kruipt er in de huid van een filmster … en je hopt er van de ene watertrampoline naar de andere. De leukste gezinsfoto? Die maak je aan de overkant van de baai, met het iconische Popeye Village op de achtergrond. #instafamous

Food for foodies

Foodies komen alsmaar meer aan hun trekken op de Maltese eilanden. Zo heeft Michelin er sinds kort een eigen gids en heb je dus ook verschillende sterrenrestaurants waar je zeker eens moet langsgaan. Onze favoriet is Ion en bij mooi weer moet je hier zeker buiten dineren. Het prachtige uitzicht over de haven van Valletta krijg je er zomaar bij. In het bijhorende hotel The Iniala Harbour House kan je, net zoals grote Hollywood-sterren als Brad Pitt, overnachten. Malta heeft echter ook heel veel leuke eettentjes waar je voor een prikje kunt lunchen of dineren. Tip: zin in een typisch Maltees gerecht? Zet dan je tanden in een portie stuffat tal-fenek, een hartig stoofpotje met mals konijnenvlees.

Nog meer culinaire troeven van Malta

Krijg je nog niet genoeg van de culinaire troeven van Malta, dan raden we aan om ook het culinaire binnenland te gaan ontdekken. Een lokale gids neemt je mee op sleeptouw landinwaarts van een lokale bakkerij over een kaasworkshop tot een honingproeverij en een wijnmakerij. Een ideale combinatie van lekkernijen en sightseeing. Leuk is ook een foodtour in de historische hoofdstad Valletta waar je verschillende lokale specialiteiten proeft, afgewisseld met een bezoek aan alle culturele hoogtepunten van de charmante stad.  En natuurlijk mag ook een Maltees wijntje niet ontbreken.

Actief Malta

Mag het wat actiever? De Maltese eilanden hebben een ruim aanbod voor sportievelingen. Van een yogasessie bij zonsopgang tussen monolithische tempels over fietsen langs de ruige rotsen tot duiken met een Belgische crew op één van de vele prachtige duiklocaties. Populair onder adrenalinejunkies is coasteering, waarbij je langs ruwe kliffen klautert en over robuuste rotswanden klimt. Weinig locaties zijn idealer dan de Maltese eilanden om deze fantastische sport te beoefenen.

Wist je dat?

Wist je dat Malta over een gigantisch tunnelnetwerk beschikt? Tijdens de Tweede Wereldoorlog groeven Britse en Amerikaanse militairen verschillende ondergrondse kamers en verbindingen. Daar bekokstoofden ze gevaarlijke offensieven en lieten ze duizenden gezinnen schuilen voor de bombardementen in de straten.Deze ondergrondse wereld betreden? Dat doe je tijdens één van de dagelijkse rondleidingen.
 

Jezelf trakteren op een magische zonsondergang?

Dat doe je bovenop de Dingli Cliffs, het hoogste punt van de Maltese eilandengroep. Op zo’n 253 meter boven de zeespiegel kijk je uit over het groene landschap, de golvende zee en het onbewoonde eiland Filfla. En die worden tijdens zonsondergang overspoeld door een prachtige, goudgele gloed. Tip: stop voor je tocht eventjes in een lokale supermarkt en stel een verrukkelijke picknick samen. Ideaal om je uitstap naar de kliffen om te toveren in een romantische avond. De ideale afsluiter voor alweer een prachtige dag op de Maltese eilanden. Wanneer pak jij je koffers?

PROMOTIES

Bij Selectair staan we voor je klaar om jouw reis naar de Maltese eilanden in goeie banen te leiden. Meer dan 60 hotels met voor elk wat wils. Van een groots resort tot een kleinschalig boetiekhotel, van een 3-sterren in het platteland tot een 5-sterren met uitzicht over de grote haven van Valletta. Kruid jouw droomreis naar de Maltese eilanden naar wens via jouw Selectair agent. 

PROMOTIES
  • In het Intercontinental Hotel in Malta geniet je van een gratis kamerupgrade, een gratis nacht per 6 geboekte (7=6) en nog eens 15% extra korting op de hogere kamertypes. Dit is geldig voor alle boekingen tot en met eind oktober 2024.
  • Malta kan je het ganse jaar door bezoeken. Ga deze winter naar het Osborne Hotel, een charmant boetiekhotelletje in het hart van Valletta en geniet nu van 20% extra korting. Boeken kan nog tot en met eind juli via jouw Selectair agent.
  • Er zijn nog tientallen andere aanbiedingen beschikbaar via Travelworld. Jouw Selectair agent heeft altijd de beste voorwaarden.