10 redenen om een treinreis naar Zuid-Frankrijk te boeken

10 redenen om een treinreis naar Zuid-Frankrijk te boeken

Deel dit artikel

10 redenen om een treinreis naar Zuid-Frankrijk te boeken

Je hoeft niet ver te reizen om je onder te dompelen in een compleet andere wereld: de mogelijkheden in Zuid-Frankrijk zijn oneindig. Ontdek hieronder 10 goede redenen waardoor je niet langer zal twijfelen en volmondig "OUI" zegt tegen een reis in het Franse Middellandse Zeegebied.
 

1. Geniet van de mediterraanse temperaturen

Dankzij de zachte temperaturen is het Zuiden van Frankrijk een van de populairste streken voor Belgische vakantieganger. In de zomer kan je er heerlijk genieten. In juli en augustus ligt de gemiddelde temperatuur er boven de 20 graden.
 

2. Arriveer in het hart van de stad 

Met de trein is het kinderspel om van de ene naar de andere stad te reizen! Ga lekker zitten en geniet van het comfort aan boord. Je reis begint op het moment dat je plaatsneemt in de trein. Laat alle stress van je afglijden terwijl je door de prachtige landschappen rijdt. Voor je het weet, ben je in het hart van je bestemming. Wist je dat trouwens ook met de nachttreinen van SNCF naar het Zuiden van Frankrijk kan reizen? Vertrek vanuit het station Paris-Austerlitz en arriveer de volgende ochtend op uw favoriete bestemming aan de Côte d’Azur, in de Franse Alpen of Pyreneeën, het Zuidwesten van het land of Occitanië. Boek eenvoudig uw tickets voor de Franse nachttrein en hogesnelheidstrein bij uw Selectair reisagent. Zo heeft u alles in één boeking, handig toch?
 

3. Bepaal zelf het ritme van je reis 

Boek je tickets wanneer je wilt dankzij de flexibiliteit van het treinreizen. Kies je home base en vertrek van daaruit op verkenning. Stop wat meer pit in je reis met last-minute excursies en ontdek nieuwe oorden! Dankzij de Interrail One Country Pas kan je zelfs een volledige treinrondreis maken tussen de geurende lavendelvelden, langsheen schilderachtige middeleeuwse dorpjes en ruige kustgebieden. Of bezoek populaire steden zoals Parijs, Nice, Bordeaux en Marseille. Prijs voor een Interrail Frankrijkpas start vanaf € 153.
 

4. Verwen jezelf met de plaatselijke lekkernijen 

Lyon is een must als je een echte fijnproever bent en door het Zuiden van Frankrijk trekt. In de vier wijken van de stad gaan geschiedenis en moderniteit hand in hand. Dankzij de verschillende sferen haalt elke reiziger er zijn hartje op. Vanuit Brussel-Zuid sta je op 3u28 reizen in Lyon Part-Dieu en dit vanaf € 49.
 

5. De mooie stranden

De Zuid-Franse kustlijn strekt zich over honderden kilometers uit en beschikt over talloze leuke stranden. Of je nu graag op de drukke stranden van Cannes of Nice vertoeft of liever de drukte vermijdt, bijvoorbeeld op het strand van Vias bij Agde of op Gruisson Plage, in het Zuiden van Frankrijk vindt u in ieder geval uw gading.
 

6. Zing, dans, geniet ... in Avignon!

Je moet toch minstens een keer in je leven dansen op de Pont d’Avignon? Naast deze wereldberoemde brug zijn de kasseiweggetjes en de vele historische gebouwen echte must sees in Avignon. Wist je trouwens dat Avignon een van de weinige steden is waar je de middeleeuwse omwalling nog kan bezichtigen ? Vanuit Brussel-Zuid vertrekken de TGV Inoui en Thalys zon treinen die je in 4u12 rechtstreeks naar het hart van de zon brengen en dit vanaf € 40.
 

7. Aix-en-Provence: omarm de geur van vrijheid

Aix-en-Provence, de voormalige hoofdstad van de Provence ademt de Franse joie de vivre. Verdwaal er in de heerlijk geurende lavendelvelden, wandel door het levendige standscentrum en verken de typische Franse pleintjes. TGV Inoui en Thalys Zon brengen je in 4u41 naar de hoofdstad van de Provence en dit vanaf €40.
 

8. Frans for dummies

Als inwoner van België, waar Frans een van de drie landstalen is, heb je een stapje voor in Frankrijk. De woorden baguette, fromage en tapenade volstaan voor een gezellige namiddag in een authentiek Frans dorpje.
 

9. Matrozen, kies het ruime sop ... in Marseille!

Marseille heeft heel wat troeven: les Calanques, le Vieux Port, le Petit Train de Marseille die je naar de Notre Dame de la Garde brengt, het winkelcentrum Les Terrasses du Port, … En niet te vergeten… De frisse geur van marseillezeep. Er is zelfs een Musée du Savon in de stad! Je spoort rechtstreeks en snel (5u12) naar Marseille en dit vanaf € 40.
 

10. Jouw daad telt

Kies de trein als vervoersmiddel voor je volgende reis en doe niet alleen jezelf maar ook de natuur een plezier. Dankzij je duurzame en ecologische keuze zorg je ervoor dat de volgende generaties net als jij unieke ervaringen kunnen opdoen tijdens het reizen.