Noord-Tenerife: een oase van groen

Deel dit artikel

Wanneer je over Tenerife leest, lees je vaak over de stranden en dat dit  het eiland bij uitstek is voor een echte zonvakantie. Maar wil je het echte, authentieke Tenerife leren kennen? Ga dan naar het Noorden, en ontdek een heel andere kant van het eiland.
 

Garachico, een Canarische parel

Garachico is een klein authentiek vissersstadje, dat werd gevormd rond een van de oudste havens van het eiland. In 1706 werd het stadje bijna volledig vernietigd door een uitbarsting van El Teide, maar het werd bijna volledig hetzelfde weer opgebouwd. Het weer is er grillig, dus zonnekloppers zal je hier niet vinden. Ook stranden zijn er niet, wel natuurlijke zwembassins die werden uitgehakt uit de versteende lava van de uitbarsting. Hier vind je tijdens de weekends ook veel locals genieten van het mooie weer. Trek je het kleine centrum in, dan vind je er authentieke huizen volgens lokale stijl, schattige pleintjes en vroegere palacio’s waar je nu kan logeren.
 

Masca, het arendsnest van Tenerife

Het kleine dorpje Masca is een van de bekendste in het noorden. Er naartoe gaan doe je via een steile, kronkelende weg. Het dorpje zelf is niet meer dan een verzameling pittoreske huisjes, gebouwd rond een kerkje en een souvenirshop. Hier kan je genieten je van een heerlijke lunch in een schattig eethuisje, terwijl je een prachtig weidse uitzicht hebt. Ben je sportief aangelegd? Probeer dan de wandeling van de top, doorheen de steile kloof van Masca helemaal tot aan de zee. Uitdagend, maar wel een fascinerende ervaring!
 

Santiago del Teide, indrukwekkend mooi

Aan het dorpje Santiago del Teide liggen los Gigantes, de hoogste kliffen van Europa! Deze indrukwekkende kliffen zijn vanaf beneden in de haven nog imposanter dan van bovenaf gezien. De ruige rotsformaties reizen tot wel 800 meter boven de zeespiegel uit!
 

Icod de los Vinos, thuis van de beroemde drakenbloedboom

In Icod de los Viños wacht een indrukwekkende boom die het tot in het Guinness Book of Records geschopt heeft. De Drakenbloedboom is tussen de 500 tot 600 jaar oud. Je kan hem bezoeken via een prachtige botanische tuin met talloze inheemse planten en bloemen. Icod de Los Vinos is ook erg bekend voor haar wijnen. De beste wijn van het eiland komt van de wijngaarden rond het stadje. Op het drukke stadsplein in het historische centrum kan je hem proeven in de talloze bodega’s.
 

La Laguna, het schattigste werelderfgoed

Deze voormalige hoofdstad van Tenerife staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, en terecht! Het stadje, dat nu een gezellige universiteitsstad is geworden, is authentiek, gezellig en vol kuiergenot. Alle straten in het centrum zijn autovrij en er zijn tal van gezellige winkeltjes en terrasjes met lekker eten en om zowat elke hoek een verrassing. Vaak kun je bijvoorbeeld binnengluren of soms zelfs binnenlopen bij de prachtige Canarische huizen van vroeger.