De mooiste Portugese eilanden

Deel dit artikel

Naast het Portugese vasteland, zijn ook de Portugese eilanden voor natuurliefhebbers zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Kenmerkend aan deze eilanden zijn een goed klimaat, rust en groene omgeving.

Madeira of het bloemeneiland is één van de bekendste. Hier kun je zalig wandelen tussen groene heuvels, pittoreske dorpjes en natuurlijk ook de vele tropische bloemen die de vulkanische gesteenten begroeien.             

Zeker niet te vergeten in dit lijstje zijn de Azoren. Dit exotische stukje Portugal ligt op zo'n 1300km van de Portugese kust midden in de oceaan. Het eilandarchipel bestaat uit 9 bewoonde eilanden, allen met prachtige natuur. Op hoofdeiland São Miguel vind je heilzame warmwaterbronnen en verschillende krater meren. Pico kenmerkt zich door z'n vulkaan en wijngaarden. Ook de andere eilanden zijn de moeite waard, je kan er walvissen spotten, lekker eten en natuurlijk gewoon genieten.       

Zin gekregen om één van deze eilanden in levende lijve te ontdekken? Contacteer zeker je Selectair reisagent voor een reis volledig op jouw maat.