Groepsreis Cuba - Rum, salsa & sigaren

Groepsreizen Heen- & terugvlucht

Tijdens een 13-daagse groepsreis door Cuba verken je het historisch Havana met haar forten en koloniale herenhuizen, maar kan je ook heerlijk relaxen aan de stranden van Playa Azul in Varadero. Laat je meenemen door het ritme tijdens een typisch Cubaanse salsa-avond in swingend Trinidad en ontdek la vida local tijdens een verblijf van 1 nacht in een Casa Particular.

Jouw reisschema

Dag 1

BRUSSEL - VARADERO - HAVANA

Vertrek vanuit Brussel naar Varadero. Bij aankomst transfer naar het Memories Miramar hotel*** in Havana. Na het inchecken kun je voor het eerst kennis maken met deze prachtige koloniale stad. Avondmaal inbegrepen.

Dag 2

HAVANA

Vandaag ga je op ontdekking in Havana. Het centrum is door UNESCO benoemd tot cultureel werelderfgoed. Je brengt er onder andere een bezoek aan de Plaza de la Cathedral, de Plaza de Armas en El Cristo de La Habana. ’s Avonds heb je vrije tijd om een (eerste) typische mojito of cuba libre te gaan drinken in het stadscentrum. Overnachting in het Memories Miramar hotel*** in Havana. Ontbijt inbegrepen. 

Dag 3

HAVANA – VIÑALES - HAVANA

Je reis is niet compleet zonder een bezoek aan Viñales, de mooiste provincie van Cuba. De tabaksplantages liggen hier verspreid in een glooiend landschap met typische stompe bergen: ‘mojotes’. In de sigarenfabriek zie je met eigen ogen hoe de beroemde sigaren gemaakt worden. Alvorens terug te keren, maak je nog een boottocht op een ondergrondse rivier in de Cueva del Indio. Overnachting in het Memories Miramar hotel***. Ontbijt en middagmaal inbegrepen. 

Dag 4

HAVANA

Vandaag heb je een hele dag vrij om deze bruisende hoofdstad op eigen houtje te verkennen. Om je heen zie je overal een bontgekleurde mix van klassieke oldimers, paardenkarren en koloniale herenhuizen. Overnachting in het Memories Miramar hotel***. Ontbijt inbegrepen. 

Dag 5

HAVANA - CARDENAS - CIENFUEGOS

Na het ontbijt verlaat je Havana. Onderweg breng je een bezoek aan een oude suikermolen waar je meer te weten komt over de verwerking van suikerriet en hoe rum gemaakt wordt. Met een oude stoomtrein reis je verder tot in Cardenas, waarna je geniet van een traditionele lunch in een paladar, een privaat restaurant dat wordt uitgebaat door gewone Cubanen. In de namiddag bezoek je Cienfuegos. Overnachting en avondmaal in Hotel Faro de Luna*** in Cienfuegos. Ontbijt, middagmaal en avondmaal inbegrepen.

Dag 6

CIENFUEGOS - TRINIDAD

Vanuit Cienfuegos reis je door naar het kleurrijke Trinidad. Je brengt onder andere een bezoek aan het stadsmuseum en Casa del Alfarero. Om de unieke sfeer nog beter te beleven, slaap je deze nacht in een casa particular. Je Cubaanse gastheer of gastvrouw staat garant voor een warme ontvangst en uiteraard alle nodige comfort, inclusief je eigen badkamer. Couleur locale verzekerd! ’s Avonds ga je met de hele groep naar het stadscentrum voor een typisch Cubaanse salsa-avond. Ontbijt en avondmaal inbegrepen.

Dag 7

TRINIDAD

Iets buiten Trinidad ligt Parque El Cubano, een mooi natuurpark met verschillende watervallen. Onder begeleiding onderneem je een korte trektocht naar de Javira waterval. Neem zeker je zwemgerief mee voor een frisse duik! Na de lunch keer je terug naar Trinidad. Overnachting in een casa particular. Ontbijt en middagmaal inbegrepen.
 

Dag 8

TRINIDAD - SANTA CLARA

In de voormiddag kun je zelf op ontdekking gaan langs de klinkerstraatjes en de koloniale woningen. Het knusse centrum is gemakkelijk op eigen houtje te verkennen. ’s Namiddags reis je door naar Santa Clara, waar je een bezoek brengt aan het treinmuseum en het mausoleum van Che Guevarra. Diner en overnachting in hotel Granjita*** of hotel Los Caneyes***. Ontbijt en avondmaal inbegrepen.

Dag 9

SANTA CLARA – VARADERO

Onderweg naar Varadero breng je een bezoek aan het Fiesta Campesina Touristic Centre. Op deze boerderij maak je kennis met de verschillende lokale producten en traditionele pottenbak technieken. Na de lunch reis je verder naar de witte stranden van Playa Azul: tijd om te relaxen! Verblijf op basis van all inclusive in het Grand Memories Varadero Hotel*****. Ontbijt, middagmaal en avondmaal inbegrepen.

Dag 10 tot 11

VARADERO

Je hebt de hele dag vrije tijd om optimaal van het strandverblijf te genieten en gebruik te maken van de vele faciliteiten. Overnachting op basis van all inclusive in het Grand Memories Varadero Hotel*****. Ontbijt, middagmaal en avondmaal inbegrepen.

Dag 12 tot 13

VARADERO EN TERUGREIS

Aan deze memorabele reis komt vandaag jammer genoeg een eind. Na het ontbijt heb je nog even vrije tijd alvorens je teruggebracht wordt naar de luchthaven van Varadero voor de terugvlucht. Ontbijt inbegrepen.
TUI
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1996

per persoon incl. vluchten
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
 • Nederlandstalige lokale gids
 • Internationale vluchten met TUI fly incl. bagage en maaltijden naar Varadero
 • Internationale vluchten met Iberia in economy incl. bagage en maaltijden naar Havana voor het vertrek in de paasvakantie (06/04/2020)
 • Alle luchthaventaksen op het ticket
 • Toeristenkaart
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar (met airco)
 • Alle vermelde lokale transfers
 • Toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
 • Alle overnachtingen
 • Maaltijden volgens programma
 • Alle lokale taksen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Maaltijden die niet vermeld zijn in het programma
 • Bezoeken en uitstappen die afwijken van het programma
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.