Argentinië en Chili, Patagonië en cruise naar Vuurland

Individuele reizen Heen- & terugvlucht

Tijdens deze rondreis van 15 dagen ontdek je Patagonïe en Vuurland op de best mogelijke manier. Je bezoekt Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië, en El Calafate, gelegen aan het Lago Argentino waar je kunt genieten van het fascinerende spektakel van de Perito Moreno. Overtocht van de Andes naar Chili waar je het grootse decor van het nationaal park Torres del Paine met zijn majestueuze condors kunt ontdekken. Tenslotte bezoek je de kanalen van Patagonië en de bekende straat van Magelaen met de eilandjes bevolkt met zeehonden en zeeleeuwen en het indrukwekkend spektakel van de gletsjers van Balmaceda en Serrano. Vervolgens, een onvergetelijke cruise in een van de mooiste omgevingen die er bestaan, temidden van de natuur in al haar ongerepte grootsheid en schoonheid, het laatste stukje land vóór de Zuidpool. En eindelijk Ushuaia, gelegen aan het einde van de wereld langs het Beagle-kanaal.

Jouw reisschema

Dag 1 tot 2

Brussel - Buenos Aires

Vlucht vanuit Brussel naar Buenos Aires via Madrid.

Dag 2 tot 3

Buenos Aires

Aankomst in Buenos Aires, onthaal, transfer en intrek in het hotel. In de namiddag, geleid bezoek aan de 'Plaza de Mayo' met 'La Casa Rosada' (het presidentiële paleis), het 'Cabildo' (het huis van de eerste gouverneur van Argentinië), de 'Nueve de Julio', la Boca, San Telmo en Palermo.  

Dag 3 tot 4

Buenos Aires – El Calafate

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar El Calafate. Onthaal door onze gids en vertrek naar El Calafate, dorpje gelegen aan de oever van het Lago Argentino ontdekt in 1877, nabij het Nationaal Park Los Glaciares. Dit park werd door de Unesco uitgeroepen tot monument van het wereldpatrimonium. Intrek in het hotel.

Dag 4 tot 5

Los Glaciares Nationaal Park – Upsala & Spegazzini

Vroeg vertrek voor de scheepvaart op het Lago Argentino, de derde grootste meer in Zuid-Amerika. Na ongeveer 2 uur varen, aankomst aan de gletsjer van Upsala. Ontdekking van de gletsjer van Spegazzini en het verborgen gezicht van Perito Moreno even indrukwekkend als zijn voorgevel. Terug naar de pier en vervolgens naar het hotel. Overnachting in het hotel.

Dag 5 tot 6

Nationaal Park Los Glaciares – Perito Moreno

Daguitstap naar de Perito Moreno, verrassend en onvergetelijk schouwspel van een 60 m hoge en 4 km brede ijsmassa. De enige gletsjer ter wereld die voortdurend groeit. Deze voortdurende aangroei heeft als gevolg dat ijsstukken loskomen en bij het neervallen  gigantische golven veroorzaken. Het Nationaal Park heeft een heel uitgebreide en beschermde fauna en flora, u kunt zo guanaco’s, otters, poema’s, arenden... observeren. Terugkeer naar het hotel in de namiddag.

Dag 6 tot 7

El Calafate – Puerto Natales

‘s Morgens, transfer naar de busstation en vertrek per lijnbus in richting van Puerto Natales (Chili), klein vissersdorpje gelegen aan de zee-engte van de Laatste Hoop. Puerto Natales werd gesticht in 1911 en leeft hedendaags van de schapenteelt en de visvangst. Transfer en intrek in het hotel.

Dag 7 tot 8

Nationaal Park Torres del Paine

Bezoek aan het Nationaal Park Torres del Paine, dat werd uitgeroepen tot wereldpatrimonium door de Unesco. Dit park wordt beschouwd als één van de mooiste van Patagonië dankzij zijn rijkdom aan fauna en flora en het indrukwekkende puntige gebergte. Ontdekking van de meren van Sarmiento, Figueroa, Nordenskjold en Pehoe. Terugkeer naar Puerto Natales.  

Dag 8 tot 9

Puerto Natales – Punta Arenas – Via of Stella Australis – Straat van Magelhaen

Transfer naar de haven van Punta Arenas. In de loop van de namiddag, inscheping aan boord van de M/V Stella of Via Australis en intrek in uw cabine. Welkom drink van de kapitein en begin van de cruise via de Straat van Magelhaen tussen Patagonië en Vuurland. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 9 tot 10

Fjord Ainsworth – Marinelligletsjer – Tucker-eilandje

Boottocht naar de fjord Almirantazgo. We gaan aan land nabij de Marinelligletsjer en wandeling door het Magelhaenische woud met zijn vele stuwdammen die door bevers zijn gebouwd. We varen verder en zien misschien dolfijnen. Aanmering op het eilandje Tucker waar men een grote kolonie Magelhaen pinguïns kan zien. U kunt een groot aantal aalscholvers aan de oevers van het eilandje aanschouwen en, verder boven op een kaap, een kolonie zeehonden. Avondmaal en overnachting aan boord.
 

Dag 10 tot 11

Beaglekanaal – Pia-Gletsjer

Boottocht langs de voornaamste vertakking van het Beaglekanaal. Wij varen in de Baai Pia en meren aan voor een wandeling tot aan de uitkijkpost. Daar krijgen we een fantastisch uitzicht over de Pia-gletsjer dat van de hoge cordilleras afschuift richting de fjord. Met een beetje geluk kunt u zelfs grote ijsstukken zien die loskomen van de gletsjers en bij het neervallen gigantische golven veroorzaken. Middagmaal, avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 11 tot 12

Beaglekanaal – Kaap Hoorn– Puerto Williams

We varen langs het Beagle - en het Murraykanaal tussen de Hoste - en Navarino eilanden. Aanmering aan het Nationaal Park van de kaap Hoorn, als het weer het toelaat. Middagmaal aan boord. Verder met de cruise rond de eilanden Hoste en Navarino. Aanmering in Puerto Williams. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 12 tot 13

Ushuaia

Wij meren aan te Ushuaia, de hoofdstad van het Vuurland. Transfer en intrek in het hotel. ‘s Namiddags, uitstap in het Nationaal Park van Vuurland. Geopend in 1960, uitgespreid over 63.000 ha, is dit het meest zuidelijke beschermde natuurgebied en het enige met kusten. Overtocht van de Rio Pipo naar het Lago Roca (dit meer wordt bevoorraad door gletsjers) en Bahia Lapataia. Enkele condors verblijven in het park.

Dag 13 tot 14

Ushuaia - Buenos Aires

‘s Morgens geleid bezoek aan de hoofdstad van Vuurland, Ushuaia. De stad heeft een zeer typisch karakter dankzij de houten huisjes in pastel kleuren. Bezoek aan het museum Uiteinde van de wereld, rijk aan herinneringen van de Onas-indianen en een ornitologische verzameling. Daarna transfer naar de luchthaven en vlucht naar Buenos Aires. Onthaal, transfer en intrek in het hotel. ‘s Avonds afscheidsdiner in een typisch restaurant, gevolgd door een Tango- spektakel.

Dag 14 tot 15

Buenos Aires - Madrid

Vrije voormiddag. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel via Madrid.

Dag 15 tot 16

Brussel

Aankomst in Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel.

Sudamerica Tours
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

5530

per persoon, inclusief vluchten
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
 • Vluchten en transfers

 • Vermelde excursies

 • Verblijf in de hotels

 • Ontbijt

 • Vermelde maaltijden

 • Cruise in volpension

 • Luchthaventaksen

 • Gedetailleerde reisgids

 • Dranken en persoonlijke uitgaven

 • Niet vermelde maaltijden

 • Fooien gidsen en chauffeurs

 • Haventaksen (50US$ ter plaats te betalen)

-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.