Begeleide cruise Baltische Staten

Groepsreizen

Cultuur, architectuur, fascinerende steden en historische charme. Dat zijn de ingrediënten van deze cruise naar Scandinavië en Rusland. Op twaalf dagen tijd bezoekt u maar liefst zes verschillende landen rond de Baltische Zee. Als orgelpunt vertoeft u twee volledige dagen in het fabelachtige Sint-Petersburg, de stad gebouwd door de machtige tsaren.

U hoeft het vliegtuig niet te nemen om deze prachtbestemmingen te ontdekken. De Brilliance of the Seas, van rederij Royal Caribbean Int.®, vertrekt namelijk vanaf Amsterdam! En dankzij de comfortabele transfer vanuit België, met verschillende opstapplaatsen, start u ontspannen uw reis. Ga mee en kuier door de middeleeuwse steegjes van Tallinn, bezoek het Hermitagemuseum in Sint-Petersburg, proef van Helsinki’s zeemanscultuur en fotografeer de Kleine Zeemeermin in Kopenhagen. Dit wordt een cruise vol culturele hoogtepunten en onvergetelijke herinneringen.

Afreisdatum: 22 juni 2020
 

Schip: Brilliance of the Seas ®

Brilliance of the Seas is een middelgroot cruiseschip van Royal Caribbean voor zo'n 2.000 passagiers. Door dit beperktere aantal gasten heerst er steeds een rustige sfeer aan boord. Tegelijk is de Brilliance groot genoeg om talrijke voorzieningen en restaurants te herbergen. Dankzij een grootscheepse vernieuwing in 2013 verdubbelde het aantal eetgelegenheden zelfs en kreeg de Brilliance nog een resem andere nieuwigheden. De grootste blikvanger van het schip is ongetwijfeld het adembenemend atrium van negen verdiepingen hoog, inclusief panoramische glazen liften!<br />
 
Brilliance of the Seas is een middelgroot cruiseschip van Royal Caribbean voor zo'n 2.000 passagiers. Door dit beperktere aantal gasten heerst er steeds een rustige sfeer aan boord. Tegelijk is de Brilliance groot genoeg om talrijke voorzieningen en restaurants te herbergen. Dankzij een grootscheepse vernieuwing in 2013 verdubbelde het aantal eetgelegenheden zelfs en kreeg de Brilliance nog een resem andere nieuwigheden. De grootste blikvanger van het schip is ongetwijfeld het adembenemend atrium van negen verdiepingen hoog, inclusief panoramische glazen liften!
 

Jouw reisschema

Dag 1

22 juni: Amsterdam

Transfer naar Amsterdam gevolgd door de inscheping. Het schip vertrekt in de late namiddag.

Dag 2

23 juni: op zee

Deze eerste dag op zee is een ideale gelegenheid om het schip en zijn vele voorzieningen te verkennen.
 

Dag 3

24 juni: Skagen (Denemarken)

Met zijn heldere water en witte stranden trekt Skagen jaarlijks twee miljoen bezoekers aan. De beste uitzichten heb je bovenaan Skagen’s vuurtoren van 43 meter hoog! Daarnaast is ook het historisch centrum van Skagen het bezoeken waard, met o.a. een kleurrijke kerk uit de achttiende eeuw.

Dag 4

25 juni: op zee

Ontspannen dag op zee.

Dag 5

26 juni: Tallinn (Estland)

Tallinn zal u bekoren met zijn levendige cafeetjes, inspirerende kunstgalerijen en middeleeuws erfgoed. Massieve vestingmuren beschermen nog steeds het historisch centrum, waar de kasseien steegjes u terug meenemen in de tijd.

Dag 6

27 juni: Sint-Petersburg

Met zijn uitgestrekte paleizen, grandioze kerken, weelderige domeinen en vergulde façades is Sint-Petersburg rijk aan architecturale meesterwerken en artistieke schatten. Een bezoek aan Sint-Petersburg zou niet compleet zijn zonder het Hermitagemuseum te verkennen, met een collectie van drie miljoen kunstwerken van onschatbare waarde.

Dag 7

28 juni: Sint-Petersburg

Ook vandaag blijven we in Sint-Petersburg. In Peterhof, het Russische Versailles, kunt u rustig door de overvloedige tuin slenteren. Dit domein was ooit het zomerverblijf van tsaar Peter de Grote. Ook een boottocht op de kanalen langs de vele paleizen gelegen aan de oevers is ook een echte aanrader.

Dag 8

29 juni: Helsinki

Helsinki’s centrum is langs drie zijden omringd door de zee en vele kleine eilandjes. Eén van de populairste attracties is de Temppeliaukiokerk. Het werd in 1969 gebouwd door met dynamiet een grote krater in een rotsheuvel te blazen en vervolgens te overdekken met een koepel van glas en koper.

Dag 9

30 juni: Stockholm (Zweden)

Water en groen zijn nooit ver weg in de stijlvolle Zweedse hoofdstad, gebouwd op veertien eilanden met tal van parken. Wandel rond in de gezellige middeleeuwse stadskern met zijn nauwe straatjes. Of bezoek Vasa, een oorlogsschip uit 1626, één van 's werelds oudste bewaarde schepen.

Dag 10

1 juli: op zee

De specialiteitenrestaurants aan boord zijn niet inbegrepen maar bieden wel een leuke afwisseling tijdens een zeedag. Van de Aziatische en de Italiaanse keuken tot een Amerikaans steakhouse, op de Brilliance of the Seas proeft u smaken van over heel de wereld.

Dag 11

2 juli: Kopenhagen (Denemarken)

Kopenhagen is een bonte mix van paleizen, kastelen en moderne wijken vol hedendaags design. Wandel langs de Langelinie Promenade tot aan de oude haven en bezoek het bruisende hart van Kopenhagen. Uiteraard moet u ook het vermaarde standbeeld gezien hebben van de Kleine Zeemeermin! Of bezoekt u liever de brouwerij van Carlsberg?

Dag 12

3 juli: op zee

Ontspannende dag op zee

Dag 13

4 juli: Amsterdam

Aankomst ’s ochtends vroeg. Ontbijt aan boord, gevolgd door de ontscheping en terugkeer naar België.
SelectTogether
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

2195

per persoon
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Transfers vanuit België naar Amsterdam (heen/terug)
 • Verblijf in het gekozen type hut
 • Cruise in volpension
 • Fooien (t.w.v. €168 per persoon)
 • Gebruik van de faciliteiten aan boord
 • Livemuziek in de bars en shows in het theater
 • verzekeringen
 • excursies
 • dranken aan boord
 • niet-vermelde diensten
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.