Cruise Noorse fjorden

Groepsreizen

De Noorse Fjorden spreken tot ieders verbeelding. Het schilderachtige landschap is dé bestemming bij uitstek voor natuurliefhebbers. Met haar lange dagen is de zomer de perfecte periode om de Noorse kustlijnen in al haar pracht te ontdekken tijdens een cruise door– en langsheen de iconische fjorden. Het ijs smelt, de watervallen stromen, de imposante berglandschappen bloeien en de stadjes herleven.

Je kunt kiezen uit twee vertrekdata. De afvaart met vertrek op 3 juni bieden we aan als begeleide groepsreis. De cruise met vertrek op 1 juli is op individuele basis. Voor beide cruises voorzien we inbegrepen transfers naar Amsterdam en terug, met opstapplaatsen in Oostende, Loppem, Gent en Antwerpen.

 

Jouw reisschema

Dag 1

Amsterdam

Vertrek per autocar vanuit Oostende, Brugge, Gent of Antwerpen voor een comfortabele rit richting Amsterdam. In de late middag vaart het schip uit. De start van een fantastische vakantie.

 

Dag 2

Op zee

Vandaag geniet je aan boord van een ontspannende zeedag. Ontdek alle faciliteiten van Holland America Line’s vlaggenschip, ms Koningsdam. Een heerlijk dagje doen waar je zin in hebt!

Dag 3

Eidfjord & cruise door de Hardangerfjord

Nabij Eidfjord vind je de spectaculaire waterval Vøringsfossen, één van de meest bezochte Noorse natuurattracties. Voor sportievelingen op zoek naar trektochtplezier is er Hardangervidda, een bergplateau met spectaculair uitzicht.

Dag 4

Ålesund

Het stadje Ålesund heeft een schitterende ligging op meerdere eilandjes, en is bekend voor haar Art Nouveaustijl. De stadsberg Aksla met de uitzichtpunten Fjellstua en Kniven horen tot de bekendste attracties van Ålesund. Hiervandaan heb je een fantastisch uitzicht op de stad, de prachtige eilandjes en de omliggende majestueuze bergen. In Alesund kun je terugreizen in de tijd met een bezoek aan het Sunnmøre Openluchtmuseum met een collectie oude huizen en replica’s van vikingschepen.

 

Dag 5

Geiranger & cruise door het Geirangerfjord

Met haar karakteristieke S-vorm, hoge watervallen en rode bergboerderijen is Geirangerfjord en het omliggende landschap als natuurerfgoed op de UNESCO-lijst geplaatst. Een absolute aanrader is om een flinke klim te doen richting het Flydalsjuvet, een rotspunt van waar je een prachtig uitzicht hebt over het fjord.

 

Dag 6

Bergen

Bergen is een stad vol geschiedenis. Wat je zeker moet zien is de Bryggenwijk, een reeks oude gekleurde Hanze handelshuizen. Deze befaamde houten huizen staan al sinds eind jaren zeventig op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Ook de kabelbaan is een aanrader en bezorgt je een fantastisch panorama over de omgeving.

Dag 7

Op zee

Onze laatste dag kunnen we wat langer uitslapen na een deugddoende cruise. We genieten aan boord nog volop van alle faciliteiten.

Dag 8

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam en ontscheping na het ontbijt. Terugkeer naar België.
SelectTogether Cruises
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1195

per persoon, vol pension, transfer inbegrepen
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
 • 7 nachten cruise naar de Noorse fjorden
 • Transfer heen/terug naar Amsterdam met verschillende opstapplaatsen
 • Havengelden, BTW en Garantiefonds Reizen
 • Accommodatie in het gekozen huttype
 • Uitgebreid vol pension
 • Activiteiten en shows aan boord
 • Livemuziek in de bars en shows in het theater
 • verzekeringen
 • persoonlijke uitgaven
 • excursies en fooien
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.