Begeleide cruise Noorse fjorden

Groepsreizen

De Noorse fjorden staan bij veel mensen bovenaan het lijstje van bestemmingen die ze ooit willen bezoeken. Deze indrukwekkende natuurgebieden laten een onvergetelijke indruk na op elke bezoeker. Gedurende deze cruise vaart u doorheen diverse fjorden, waaronder het derde langste fjord ter wereld: het Sognefjord. Maar er staat nog veel meer op het programma. Denk maar aan een bezoek aan de bruisende hoofdstad Oslo of de legendarische treinrit in Flåm, één van de mooiste ritten ter wereld!
 

MS Nieuw Statendam

Uw tweede thuis tijdens deze reis is de stijlvolle Nieuw Statendam, gebouwd eind 2018 en varend onder de Nederlandse vlag. Aan boord zijn er Nederlandstalige receptionisten, menukaarten en dagprogramma’s. Ook excursies met Nederlandstalige gidsen zijn mogelijk. Holland America Line staat bovendien bekend voor haar verzorgde gastronomie, uitstekende service en groot aanbod aan faciliteiten. Aan luxe en comfort zal het u niet ontbreken tijdens deze cruise naar Noorwegen!<br />
 
Uw tweede thuis tijdens deze reis is de stijlvolle Nieuw Statendam, gebouwd eind 2018 en varend onder de Nederlandse vlag. Aan boord zijn er Nederlandstalige receptionisten, menukaarten en dagprogramma’s. Ook excursies met Nederlandstalige gidsen zijn mogelijk. Holland America Line staat bovendien bekend voor haar verzorgde gastronomie, uitstekende service en groot aanbod aan faciliteiten. Aan luxe en comfort zal het u niet ontbreken tijdens deze cruise naar Noorwegen!
 

Jouw reisschema

Dag 1

31 mei: Amsterdam

Transfer naar Amsterdam per autocar. Er zijn opstapplaatsen in Oostende, Loppem, Gent of Antwerpen. Aangekomen in Amsterdam vindt de inscheping plaats. Eenmaal aan boord kunt u meteen gebruikmaken van alle voorzieningen van het schip. Vertrek uit Amsterdam in de late namiddag.

 

Dag 2

1 juni: op zee

Terwijl het schip richting Noorwegen vaart, beleeft u een ontspannende dag op zee. Deze eerste zeedag is ideaal om vertrouwd te raken met alle aanwezige voorzieningen op de luxueuze MS Nieuw Statendam.

Dag 3

2 juni: Oslo & cruise door het Oslofjord

De Noorse hoofdstad combineert moderne architectuur, musea van wereldklasse en de geschiedenis van de Vikingen. Oslo is heuvelachtig en groen; twee derde van de stad bestaat uit beschermd bos. Er zijn talrijke bezienswaardigheden, zoals het Koninklijk Paleis, het moderne operahuis en het Vigeland-park. In dit park staan er maar liefst 212 sculpturen gemaakt door de bekende Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland.

Dag 4

3 juni: Kristiansand

Kristiansand staat bekend om haar winkels, festivals en natuurlijke schoonheid. Een aanrader is een wandeling door het centrum van de stad. Onderweg passeert u parken, een vesting uit de 17de eeuw en de Fiskebrygga (vismarkt). Stop voor een picknick in het Raven's Valley park of maak een boottocht tussen de ontelbare eilandjes voor de kust.
 

Dag 5

4 juni: Eidfjord & cruise door het Hardangerfjord

Het dorpje Eidfjord ligt op het einde van het Hardangerfjord, genesteld tussen groene heuvels. Twintig kilometer verderop vindt u de hoogste en meest gekende waterval van Noorwegen, de Vøringfossen. Het water valt er ruim 182 meter naar beneden. In de namiddag staat een schilderachtige cruise doorheen het Hardangerfjord op het programma.


 

Dag 6

5 juni: Flåm en cruise door het Sognefjord

Diep verscholen in het Aurlandsfjord ligt het charmante dorpje Flåm. Een aanrader is de treinrit reserveren met de legendarische Flåm-spoorweg, één van de mooiste en steilste ritten ter wereld! Tijdens het 20 kilometer lange traject klimt de trein naar het bergdorpje Myrdal, 865 meter hoger gelegen dan Flåm. In de namiddag vaart het schip door het Sognefjord, één van de allerlangste fjorden ter wereld.

Dag 7

6 juni: Op zee

Na vier rijkgevulde dagen in Noorwegen genieten we van een rustige dag op zee. Wie nog nooit een cruise gemaakt heeft, denkt misschien dat dit een saaie dag zal zijn. Niets is minder waar. Op het schip zijn talrijke faciliteiten aanwezig waaronder een zwembad met schuifdak, wellnessruimte, fitnesszaal alsook diverse restaurants en bars. Sluit de dag af met een prachtige show in het theater.
 

Dag 8

7 juni: Amsterdam

Aankomst ‘s ochtends in Amsterdam. Na het ontbijt gaat u samen met de groep van boord en keert u terug naar België.
SelectTogether Cruises
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1595

per persoon, vol pension, transfer inbegrepen
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
 • Transfers vanuit België naar Amsterdam (heen/terug)*
 • Nederlandstalige reisbegeleiding (min. 15 deelnemers)
 • Cruise in volpension
 • Signature drankenpakket (boek voor 31/12)
 • Koffie, fruitsap, thee, iced tea en water in het buffetrestaurant
 • Verblijf in het gekozen type hut
 • Gebruik van de openbare faciliteiten aan boord
 • Livemuziek in de bars en voorstellingen in het theater
 • Havengelden, BTW
 • Garantiefonds Reizen
 • verzekeringen
 • excursies
 • overige dranken
 • fooien ($14,50 p.p. / nacht)
 • niet-vermelde diensten
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.