Elegante cruise vanuit Dubrovnik aan boord van de M/S Apolon *****

Individuele reizen Heen- & terugvlucht

Kom aan boord van de vijfsterren M/S Apolon en vaar tijdens deze elegante cruise langs Mljet, Hvar, Bol, Pusisca en Korcula. Geef je acht dagen over aan de rust en kalmte aan boord, zwem in de baaien van de mooiste Kroatische eilanden, en bezoek het nationaal park van Pljet en de steden Hvar, Split, Korcula en Dubrovnik. Een elegante cruise om nooit te vergeten. Deze cruise kun je doen in de periode april tot en met september. Contacteer ons gerust om de beschikbaarheid te raadplegen.

Jouw reisschema

Dag 1

Dubrovnik

Onthaal aan de luchthaven van Dubrovnik, transfer naar de haven Gruž en boarding. Een welkomstdiner wordt u aangeboden*. Het is de gelegenheid om kennis te maken met de kapitein en de bemanning. De boarding is de hele dag mogelijk. De passagiers die ’s morgens aankomen hebben geen toegang tot hun kajuit voor 13u00 maar mogen hun bagage aan boord laten. Overnachting in Dubrovnik. * Indien de vlucht vertraging heeft, kunnen er wijzigingen in het programma aangebracht worden.

Dag 2

Dubrovnik - Elaphieten Eilanden - Mljet

Na het ontbijt vertrek naar het Nationaal park van Mljet. Boottrip door de prachtige Elaphieten Eilanden, met onderweg een duikhalte. Lunch aan boord. Bij aankomst in Mljet, vrije tijd om het park, het Grote en Kleine meer, het eiland St. Mary en haar 12de eeuwse Benedictijnenklooster te ontdekken. Vrije avond. Overnachting in Mljet. (opgelet inkomgelden voor het park niet inbegrepen ± €15).

Dag 3

Mljet - Hvar

In de ochtend varen we richting het eiland Hvar*. Onderweg maken we een halte dichtbij het eiland Korcula om een duik te nemen. Lunch en nieuwe halte in één van de baaien. Het eiland Hvar behoort tot de meest bekende eilanden van Kroatië en is de plaats van samenkomst van de internationale jetset. Bezoek van Hvar met een lokale gids door de stad om de culturele en historische aspecten en hun manier van leven te ontdekken. Vrije avond. Overnachting in Hvar.
* De uren van aankomst en afvaart in Hvar hangen af van de havenautoriteiten.
 

Dag 4

Hvar - Bol - Split

Na het ontbijt, vertrek naar Bol, beroemd voor het mooiste strand van Kroatië : Zlatni Rat (goudkaap). Halte in Bol en vrije tijd in de stad. Na de lunch, doortocht naar Split en aankomst in de namiddag. Split is het tweede grootste stedelijke centrum van Kroatië en is de hoofdplaats van de provincie Split-Dalmatië. Rondleiding van de stad en bezoek van het Diocletianus paleis. Vrije avond. Overnachting in Split.
 

Dag 5

Split - Pucišca (eiland Brac) - Makarska

Na het ontbijt, vertrek naar het eiland Brac, duikhalte onderweg en navigatie richting Pucisca. Pucišca is bekend vanwege haar steengroeve. De stenen werden gebruikt voor onder andere het bouwen van het Witte Huis in Washington DC en het parlementsgebouw in Wenen. De enige steenhouwerij school in Kroatië ligt in Pucišca. Lunch aan boord en navigatie naar Makarska. Vrije avond en overnachting in Makarska.
 

Dag 6

Makarska - Korcula

Ontbijt en vertrek naar het eiland Korcula. Duikhalte onderweg voor de lunch en aankomst in Korcula in de namiddag. Stadsbezoek. Ontdek de stad met haar oude paleizen in Venetiaanse stijl en het klein huisje waar Marco Polo geboren zou zijn. ’s Avonds vrije tijd om te dineren in één van de stadsrestaurantjes.  Overnachting in Korcula.

Dag 7

Korcula - Dubrovnik

Na het ontbijt, trip door Mljet en de Elaphieten eilanden met een duikhalte onderweg en lunch. Aankomst in Dubrovnik in de namiddag. Stadstour van Dubrovnik, de “Parel van de Adriatische zee”. Het transport van de boot tot de stadsmuur gebeurt per openbaar vervoer (5min). Na het stadsbezoek vrije tijd waar u onder andere de stadsmuren kunt bezichtigen of met de kabelbaan tot bovenaan de berg kunt gaan. Terugkeer per openbaar vervoer om 18u of op eigen houtje. Overnachting in Dubrovnik.
 

Dag 8

Dubrovnik

Ontbijt. Wegens het late vertrek van de terugvlucht, krijgt u nog vrije tijd om Dubrovnik en Cavtat zelf te bezoeken. Ook wordt er een facultatieve excursie in het vasteland van Dubrovnik voorgesteld (betalend). Transfer naar de luchthaven en terugvlucht. Opmerking: de volgorde van de bezoeken kan wijzigen naargelang de volgorde van navigatie. Dit kan bepaald worden door weeromstandigheden en beslissingen van de kapitein. Inhoud blijft verzekerd.
 

Expair Tours, code 1771APL
Prijs & beschikbaarheid
prijs op aanvraag


incl. vluchten en transfers
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
• Vluchten heen en terug
• Transfers luchthaven > boot > luchthaven
• Nederlands- en Engelstalige cruise director aan boord
• 4 à 5 bemanningsleden
• Cruise 7 nachten in de gekozen categorie
• Dagelijks ontbijtbuffet en 6 keer een 3-gangen lunch met ¼ wijn + ½ water + filterkoffie
• Professionele gids in Korcula (NL of EN), Dubrovnik (NL of EN), Hvar (EN) en Split (NL)
• Gratis wifi aan boord
• Haventaksen, € 25 per persoon/week, aan boord cash te betalen
• Toegangskaarten voor het Mljet nationaal park, ± €15 per persoon, dient bij de ingang van het park te worden betaald als u het park wilt bezoeken
• Inkomgelden
• Verzekeringen
• Persoonlijke uitgaven
• Fooien
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.