Vertrek je vanop Brussels airport? Met deze tips begint je reis al vanop de luchthaven!

Vertrek je vanop Brussels airport? Met deze tips begint je reis al vanop de luchthaven!

Deel dit artikel

Vertrek je vanop Brussels airport? Met deze tips begint je reis al vanop de luchthaven!

Wanneer moet je nu eigenlijk aankomen op de luchthaven?
Wil je weten wanneer je het beste op de luchthaven aankomt, bekijk dan de handige ‘Time Advisor tool’ op de website van Brussels Airport. Wil je zeker zijn dat je op tijd bent? Kom voor Schengenvluchten minstens 2 uur van tevoren aan op de luchthaven. Voor niet-Schengenvluchten raden we je aan om 3 uur van tevoren aanwezig te zijn.

Inchecken
Je kunt van tevoren online inchecken voor je vlucht, meestal tussen 24 en 48 uur voor vertrek. We helpen je graag op weg. Check je liever in op de luchthaven? Ga naar de incheckbalie van je luchtvaartmaatschappij. Daar kun je je instapkaart ophalen en je ingecheckte bagage afgeven. Het is belangrijk om de specifieke inchecktijden bij je luchtvaartmaatschappij te controleren, omdat deze kunnen variëren. Sommige luchthavens bieden ook self-service incheckfaciliteiten aan, waarmee je aanzienlijk tijd kunt besparen. Om je incheckbalie te vinden, raadpleeg je de informatieborden in de vertrekhal. Zodra je het incheckproces hebt voltooid, raden we aan om door te gaan naar de beveiligingscontrole.

Weet je al hoe je naar de luchthaven gaat? Word je graag opgehaald door een taxi? Of kom je liever met je eigen auto? Wist je dat je bij ons ook je luchthavenvervoer én je parking op Brussels Airport kan boeken? Na de check-in is het tijd voor de veiligheidscontrole. Houd je instapkaart altijd klaar. Deze moet je verschillende keren tonen voor, tijdens en na de veiligheidscontrole. Vloeistoffen en gels mogen in verpakkingen van max. 100 ml mee in de handbagage. Deze moeten verpakt worden in een hersluitbare doorzichtige plastic zak (inhoud max. 1 liter). Je kunt dit al doen voor je vertrek, zodat je deze bij de controle makkelijker uit je handbagage kan halen. Er zijn ook hersluitbare zakjes verkrijgbaar aan de ingang van de veiligheidscontrole. Heb je elektronische apparaten in je handbagage? Haal ze uit je bagage en uit hun beschermhoes. Apparaten groter dan 15 x 21 cm of batterijen groter dan 20 cm moeten apart worden gehouden. Leg geen andere voorwerpen op of onder jouw elektronische apparaten. Wil je medicatie of babyvoeding meenemen in jouw handbagage? Kleine potjes of flesjes babyvoeding zijn toegestaan voor gebruik tijdens de vlucht. 

Vaste medicatie en naalden voor medisch gebruik zijn ook toegestaan. Vloeibare medicatie moet apart worden meegenomen in een doorzichtig en hersluitbaar zakje.  De hoeveelheid moet beperkt blijven tot het noodzakelijke gebruik tijdens jouw reis. Wij raden aan steeds een Engelstalig voorschrift van de dokter mee te nemen.
 
Controle van passagiers
Iedere persoon moet tijdens de veiligheidscontrole door de screening detector lopen.  Mag u omwille van medische redenen niet door de metaaldetector, voorzie dan een Engelstalig bewijs van de geneesheer.
Volg deze regels:
  • Doe je jas uit, je riem af en leg deze in de plastic bak.
  • Verwijder alle metalen voorwerpen, zoals sleutels, munten en je mobiele telefoon.
  • Houd je schoenen en bril aan, tenzij het luchthavenpersoneel het anders vraagt.
  • Gaat het alarm af als je door de screening detector loopt? Dan zal het personeel jou meer informatie en instructies geven.
 
Daarna is het tijd om te ontspannen op de luchthaven en genieten van je reis.

Ontdek ook hier met welke 'extra comfort services' op Brussels Airport wij jou kunnen helpen.