Op reis deze zomer?

Op reis deze zomer?

Deel dit artikel

Update 3 juni

De veiligheidsraad heeft bevestigd dat er vanaf 8 juni weer binnen België mag gereisd worden en vanaf 15 juni binnen Europa. Goed nieuws dus! Laat ons als reisprofessionals jouw gids zijn om veilig en goed geïnformeerd een reis uit te stippelen naar jouw wensen. 

Update 2 juni

We wachten in spanning de veiligheidsraad van 3 juni af en berichten hier zodra er beslissingen werden genomen over reizen in binnen-en buitenland.

Update 25 april 


De impact van de coronacrisis op de reissector is groot en er is op dit moment nog veel onduidelijkheid over wat de toekomst op korte en lange termijn zal brengen. Bij Selectair houden we constant de vinger aan de pols bij de verschillende overheden en onze partners (touroperators, vliegtuigmaatschappijen, hotelketens, cruiserederijen,...) om onze klanten correct te informeren en te adviseren bij hun reisplannen. 

Wat weten we op dit moment?

De Belgische overheid heeft een reisverbod uitgevaardigd voor alle niet-essentiële reizen naar het buitenland. Ten vroegste vanaf 8 juni zal bekeken worden of meerdaagse reizen binnen en buiten België kunnen doorgaan. 

Aanvullend op deze overheidsmaatregelen spelen ook de maatregelen van al onze partners en de bestemmingen zelf mee. Afhankelijk van partner tot partner werden er nu reeds enkele data gecommuniceerd. We informeren onze klanten hierover in functie van het type reis die ze geboekt hebben. Op dit moment duiken er al wat hoopgevende berichten op vanuit het buitenland. Zo overwegen landen als Oostenrijk en Kroatië om toerisme toe te laten vanuit landen waar het virus onder controle is. Graag willen we hierbij benadrukken dat er officieel nog niets bevestigd is.

Wat met mijn zomervakantie?

Op dit moment heeft het nog geen zin om je zomervakantie te gaan annuleren of om te boeken naar een vakantie in eigen land. De komende weken zal er hopelijk meer duidelijkheid komen vanuit de binnen-en buitenlandse overheden en alle betrokken toeristische partijen. 

Op het moment dat er officiële beslissingen zijn, bekijken we dossier per dossier wat de mogelijkheden zijn voor een eventuele omboeking van jouw vakantie. Of dit nu naar een latere datum of een andere bestemming is, wij zetten zeker ons beste beentje voor om jou de vakantie te bieden waar je zo hard naar verlangt! 

Voor de omboekingen maken we gebruik van de wettelijke tegoedbonnen die door de overheid werden bekrachtigd in een ministrieel besluit. Mocht je momenteel met prangende vragen zitten, aarzel niet ons telefonisch of per mail te contacteren.

For now "Stay home, stay safe".