Per autocar langs de Toscaanse Riviera

Groepsreizen

De Toscaanse Rivièra heeft alles te bieden: brede zandstranden, bossen, bergen en kunst en cultuur. Tijdens deze begeleide rondreis per autocar bezoeken we de kunststeden Lucca en Pisa met zijn beroemde scheve toren. Hoogtepunten van deze reis zijn de dagtrips naar het eiland Elba en naar het ongerepte gebied “Cinque Terre”. We bezoeken tijdens de heenreis Genua en bij de terugreis het paradijselijke Portofino. We vertrekken op 23 september 2017, dus wacht niet te lang met inschrijven: de plaatsen zijn beperkt!
 

Jouw reisschema

Dag 1

Affligem – Turate (910km)

We vertrekken met de autocar om 6u. Via Namen naar Arlon, halte. Via Straatsburg naar Basel Pratteln, vrije lunch langs de snelweg. Verder langs het Vierwoudstrekenmeer en door de Gotthardtunnel naar Chiasso en Turate of omgeving voor avondmaal en logies.
 

Dag 2

Turate – Genua – Forte dei Marmi (310km)

Ontbijtbuffet. Door de Povlakte naar het Ligurische kustgebergte en Genua, de geboortestad van Christoffel Columbus. Wandeling langs zovele statige palazzi, de San Lorenzokathedraal, de St Ambrosiuskerk, het paleis van de Dogen en het geboortehuis van Columbus. Vrije lunch en vrije tijd. Via La Spezia naar Forte dei Marmi. Avondmaal en logies in hotel Il Negresco****.
 

Dag 3

Forte Dei Marmi

Ontbijtbuffet. Kennismaking met onze verblijfplaats Forte dei Marmi in het hart van “la Versilia” en wandeling langs de strandpromenade. Vrije lunch en vrije tijd aan het zwembad van het hotel of genieten van de zon en het strand. Avondmaal en logies.
 

Dag 4

Forte Dei Marmi – Piombino – Elba – Forte Dei Marmi (280km)

Ontbijtbuffet. Naar de haven van Piombino voor overtocht van de Tyrrheense Zee naar Portoferraio op het eiland Elba, een droomeiland met prachtige stranden en baaien. Rondrit van het eiland langs wijn- en fruitgaarden, palm- en eucalyptusbomen. Vrije lunch. Bezoek aan de Villa Napoleone, het ballingsoord van Napoleon Bonaparte. Daarna langs Marina di Campo en Porto Azzurro naar de haven van Portoferraio. Overtocht* naar Piombino. Terug naar Forte dei Marmi voor avondmaal en logies.
 

Dag 5

Forte Dei Marmi – Lucca – Forte Dei Marmi (110km)

Ontbijtbuffet. Naar de rijke kunststad Lucca. Geleid bezoek aan de omwalde stad Lucca met o.m. de Piazza del Mercato, gebouwd in de vorm van een amfitheater en aan de Piazza San Michele met het Palazzo Pretorio en de San Michelekerk. Vrije tijd in Lucca, één van de charmantste Toscaanse steden. Vrije lunch. Door het golvende Toscaanse heuvelland terug naar Forte dei Marmi voor vrije namiddag, avondmaal en logies.
 

Dag 6

Forte Dei Marmi – Cinque Terre – Forte Dei Marmi (100km)

Ontbijtbuffet. Daguitstap naar “Cinque Terre”. Langs Carrara naar La Spezia. Boottocht naar Portovenere, wandeling door het centrum en langs trapsteegjes naar het op een rots gebouwde kerkje. Verder per boot naar Cinque Terre. Langs Riomaggiore, Manarola en Corniglia tot Vernazza in een nauwe engte tussen 2 heuvels. Middagmaal met wijn en water. Vrije tijd. Omstreeks 16u naar Portovenere en La Spezia en verder naar Forte dei Marmi voor avondmaal en logies.
 

Dag 7

Forte Dei Marmi – Pisa – Forte Dei Marmi (80km)

Ontbijtbuffet. Naar Pisa, bekend om de prachtige Piazza dei Miracoli met de “Torre Pendente”, de beroemde Scheve Toren. Bezoek aan de domkerk, het baptisterium en het Campo Santo. Wandeling langs de Arno met de vele palazzi uit de tijd van de voormalige zeerepubliek. Vrije lunch. Terug naar Forte dei Marmi voor vrije namiddag, avondmaal en logies.
 

Dag 8

Forte Dei Marmi – Portofino – Turate (320km)

Ontbijtbuffet. Langs de kustautosnelweg naar de mondaine badplaats Rapallo. Boottocht* via Santa Margarita Ligure naar het paradijselijke vissersplaatsje Portofino. Wandeling in de haven met de vele in pasteltinten gekalkte huizen en het kerkje San Giorgio. Vrije lunch. Langs Genua naar Milaan en Turate of omgeving voor avondmaal en logies.
 

Dag 9

Turate – Affligem (915km)

Ontbijtbuffet. Door de Gotthardtunnel naar Basel. Verder naar Colmar, vrije lunch langs de snelweg. Naar Arlon, avondstop. Over Namen naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.
 
Rantour, Toscaanse Riviera – Elba – Cinque Terre & Portofino
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1227

per persoon, half pension
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
  • Verblijf in HOTEL IL NEGRESCO**** (www.hotelilnegresco.com) in een standaardkamer met badkamer met bad of douche en haardroger, telefoon, tv, safe, minibar, airco en balkon.
  • Half pension vanaf het diner 1e dag t/m ontbijt 9e dag. In het hotel is ontbijtbuffet voorzien en driegangen avondmalen
  • Overtocht* en rondrit eiland Elba, boottocht* Cinque Terre, lunch in Vernazza met ¼ wijn en water en toeristenbelasting inbegrepen
  • Inkomgelden ca. € 43 (richtprijs op basis tarieven 2016)
     
  • Tafeldranken
  • Eigen uitgaven
  • Verzekering
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.