Riviercruise Donau

Groepsreizen

Cultuur, bruisende steden en historische charme. Dat zijn de ingrediënten van deze riviercruise met de hoogtepunten van de roemrijke regio langs de Donau. Tijdens deze groepsreis in samenwerking met Krant van West-Vlaanderen bezoek je onder meer Wenen, Bratislava en Boedapest. We vertrekken op 22 oktober 2017. Ga je mee?

Onze comfortabele tweede thuis tijdens deze vakantie is de Prinzessin Sisi. Op dit gezellig viersterren rivierschip is het heerlijk verblijven. Je geniet aan boord van een prima keuken en een all-inclusive drankenpakket. Het schip is uitgerust met een ruime salon, ruime kajuiten met Frans balkon en op het bovendek is er zelfs een jacuzzi aanwezig. Tijdens de reis zorgen je begeleiders voor alle vertalingen, zowel aan boord als tijdens de uitstappen.

Jouw reisschema

Dag 1 tot 2

West-Vlaanderen - Nürnberg

Vertrek vanuit West-Vlaanderen naar Duitsland met verschillende opstapplaatsen. Avondmaal en overnachting in Hotel Maritim te Nürnberg. Vrije avond. 

Dag 2 tot 3

Nürnberg - Passau

Na het ontbijt rijden we verder naar de haven voor inscheping aan boord van ons schip Prinzessin Sisi. Installatie in de kajuiten, gevolgd door een welkomstcocktail.

Dag 3 tot 4

Melk & Wenen

Onze eerste stop op de Donau is Melk. Mogelijkheid tot bezoek aan de imposante benedictijnenabdij. Na de middag zetten we koers richting het prachtige Wenen. Aankomst voorzien rond 19u. 

Dag 4 tot 5

Wenen

Wenen, de grootste stad van Oostenrijk, heeft met haar rijke geschiedenis enorm veel te bieden voor de cultuurliefhebbers. De stad staat ook synoniem voor klassieke muziek dankzij beroemde inwoners als Mozart, Beethoven en Hayden! De wereldberoemde Weense staatsopera zet de traditie van de muziek nog steeds verder. Optionele excursies zijn de stadstour en een bezoek aan het Schönnbrun paleis waar we terugkeren in de voetsporen van de Habsburgers, keizer Frans Josef I en zijn geliefde vrouw Sisi.

Dag 5 tot 6

Boedapest

Vroeg opstaan en genieten van de voorbij glijdende panorama’s is vandaag een absolute must! Rond 11u meren we aan in de hoofdstad van Hongarije. Pest, de actieve stadskant met tal van brede lanen, het imposante parlement en talrijke gezellige straatjes en winkels, en Buda, het rustige stadsdeel met de burchtwijk en het vissersbastion. Gedurende ons verblijf kunt u deelnemen aan drie optionele excursies: een stadstour, Budapest by night en een authentieke Csarda-paardendemonstratie.

Dag 6 tot 7

Boedapest

Na de middag zetten we koers richting Slovakije.

Dag 7 tot 8

Bratislava

Aankomst in de vroege ochtend. Mogelijkheid tot een wandeling met gids doorheen de stad. Afvaart rond 15u30.

Dag 8 tot 9

Dürnstein

Dürnstein ligt in het hartje van de Wachau-regio, opgenomen in de lijst van UNESCO werelderfgoed omwille van het rijke landschap. Optionele autocarexcursie door deze prachtige wijnregio.

Dag 9 tot 10

Passau - West-Vlaanderen

Na een week vol cultuur- en natuurpracht ontschepen we en reizen we per autocar terug naar West-Vlaanderen.

SelectTogether
Prijs & beschikbaarheid
vaste prijs

1495

p.p.
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
 • 7 nachten cruise
 • Uitgebreid vol pension
 • All inclusive formule aan boord
 • 1 nacht in Hotel Maritim te Nürnberg voor vertrek, inclusief avondmaal & ontbijt
 • Autocartransfer West-Vlaanderen - Passau heen & terug
 • Avondmaal in Nürnberg op dag 1
 • Welkomst- & afscheidscocktail
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Lezingen aan boord door regiospecialist Frank Peers
 • Fooien (service charges)
 • Haventaksen, btw & Garantiefonds Reizen
 • Betalende excursies
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.