Eilandhoppen Zuid-Thailand

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

De idyllische eilanden van Zuid-Thailand ontdekken op het trage, kabbelende eilandritme. Luilekker genieten op exotische eilandjes met een turkooizen zee, hagelwitte, ongerepte stranden, weelderige plantengroei en kleurige koraalriffen. Stuk voor stuk tropische paradijsjes waar postkaarten tot leven komen. Het dagelijks leven gaat hier heel vredig zijn gangetje.

Stress? Nooit van gehoord! Een openbaring voor ons westerlingen...

Jouw reisschema

Dag 1 tot 2

Phuket - Khao Lak

Je wordt opgehaald aan de luchthaven van Phuket en naar je hotel in Khao Lak gebracht. Vrije tijd om uit te rusten na je vliegreis.

Dag 2 tot 3

Khao Lak - Khao Sok

Ontbijt. Je wordt 's morgens opgehaald aan je hotel en rijdt de jungle van het Khao Sok Nationaal Park in, een fascinerend natuurpark met een schilderachtig landschap: steile bergflanken, tropisch regenwoud en een indrukwekkende fauna en flora. Onderweg geniet je van een subliem panorama vanaf diverse uitkijkposten. Je houdt halt aan het tsunami gedenkteken (2004) en maakt daarna een olifantentocht door de jungle, gevolgd door een Thaise lunch.

Na de middag ga je kanovaren op de kronkelende Khao Sok-rivier, terwijl je de oever afspeurt naar gibbons en tropische vogelsoorten. Overnachting in een luxueuze safaritent, op de top van een heuvel. Mits supplement trek je nog verder het nationaal park in tot aan het schilderachtige Cheow Lan meer, waar je overnacht in een drijvende bungalow.

Dag 3 tot 4

Khao Sok - Phuket

In de voormiddag een rustige trekking door het regenwoud, met aandacht voor de watervallen, fauna en flora. Na de lunch keer je terug naar Phuket. Vrije avond in je hotel.

Dag 4 tot 5

Phuket - Koh Yao Noi

Je wordt na het ontbijt naar de haven van Phuket gebracht. Per boot vervoeg je van hieruit Koh Yao Noi, een rustig, weinig toeristisch eiland voor de kust. Aan boord kun je het heerlijk tropisch landschap bewonderen. Na de middag kun je de natuur en de dorpjes op Koh Yao Noi op een groene, milieuvriendelijke manier ontdekken: per fiets langs smalle weggetjes. Vrije avond.

Dag 5 tot 6

Koh Yao Noi

Ontbijt. Vandaag ontdek je de prachtige baai van Phang Nga in zijn volle glorie. Met een zeekajak vaar je langs de meest spectaculaire rotsformaties, door mangroves en verlaten kreken. Je bezoekt er onder meer het beroemde James Bond eiland, het drijvende dorp Panyee, Koh Hong en Koh Panak, en enkele heel bijzondere grotten. Vrije avond in je hotel.

Dag 6 tot 7

Koh Yao Noi - Krabi

Na het ontbijt gaat het per boot richting Krabi. Je geniet van een vrije dag in je hotel of aan het strand.

Dag 7 tot 8

Krabi

Ontbijt. Vandaag ontdek je de paradijselijke, verlaten eilandjes voor de kust van Krabi: Tub, Chicken, Poda en de Phranang grot. Je snorkelt in het turkooizen water en relaxt op de hagelwitte stranden. Ga in de boot voorop zitten en geniet van de verkoelende wind - een zalig tochtje door een indrukwekkend landschap.

Dag 8 tot 9

Krabi

Na het ontbijt brengt een speedboot je naar de Koh Phi Phi-archipel. Je gaat op snorkelexcursie naar de mooiste sites zoals de Viking Cave, waar vogelnesten te vinden zijn voor de gekende gelijknamige soep, de lieflijke lagune van Koh Phi Phi Leh en Maya Bay, waar ‘The Beach’ werd gefilmd. Tegen de avond ben je terug in Krabi waar je geniet van een vrije avond.

Dag 9 tot 10

Krabi - Koh Lanta

Na het ontbijt per boot richting Koh Lanta, een langwerpig eiland ten zuiden van Krabi, waar je logeert in hotel The Houben. Je geniet van een vrije dag in uw hotel of aan het strand. 'Farniente' op z’n best ...

Dag 10 tot 11

Koh Lanta

Na het ontbijt naar de pier van Tungyeepeng, vanwaar je per longtailboot door de groene mangrove vaart. Er is een stop aan Monkey Point, waar je apen kunt fotograferen. Daarna trek je verder naar Koh Ung met zijn strand vol typische schelpjes. Vervolgens ontdek je de rotsformaties rond Koh Talabeng per kajak en houd je halt aan Koh Kum, een piepklein eilandje. Na de middag terug naar je hotel. Transfer naar de luchthaven van Krabi waar je je reis kunt verderzetten naar een volgende bestemming.
 

Transeurope, code HKTP0009
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1359

 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
 • 9 nachten

 • 9 ontbijten

 • Transfers over land en per boot (speedboot en ferry)

 • Snorkelen: materiaal inbegrepen

 • Vluchten en luchthaventaksen

 • Visum

 • Dranken bij de maaltijden

 • Alle persoonlijke uitgaven

 • Fooien

 • verzekering

-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.